J.f.Kreus Pahansuopuutta vastaan, oikeudenmukaisuuden puolesta.

Suomi sai ja menetti itsenäisyytensä laukaustakaan vaihtamatta

  • Eu-Suomi
    Eu-Suomi

Suomi itsenäistyi laukaustakaan vaihtamatta, ennen sotiamme, joihin usein viitataan Suomen itsenäisyydestä puhuttaessa. Suomen alueella ei ollut sotatoimia ensimmäisen maailmansodan aikana ennen kevättä 1918. Ensimmäisen maailmansota johti Venäjän sisällissotaan ja sen romahtamiseen, jonka seurauksena Suomen suurruhtinaskunta, Venäjän keisarikunnan osa, julistauttui itsenäiseksi 6. joulukuuta 1917.

Suomen sisällissota "punaisten" ja "valkoisten" välillä alkoi tammikuussa 1918 ja päättyi "valkoisten" ja Saksan armeijan voittoon.

Talvisodassa 1939-1940 suomi taisteli Neuvostoliittoa vastaan ja puolusti itsenäisyyttään, kun Neuvostoliitto oli hyökännyt Suomeen. Moskovan rauhassa Suomi menetti suuria alueita, kuten Karjalan, sekä Sallan ja Kuusamon itäosat.

Jatkosodassa 1941-1944 Suomi lähti valtaamaan talvisodassa menettämiään alueita takaisin Neuvostoliitolta. Suomi hävisi sodan ja menetti lisäksi Petsamon.

Sotiemme veteraanit ovat puolustaneet Suomen itsenäisyyttä, mutta itsenäisyys on saavutettu laukaustakaan vaihtamatta. Itsenäisyys on sittemmin luovutettu laukaustakaan vaihtamatta EU:lle. Suomi on osa EU:ta eli EU:n osavaltio. EU on liittovaltio, joka sanelee ja määrää. Tilanne vastaa pitkälti aikaa ennen Suomen itsenäistymistä, kun Suomi oli suurruhtinaskunta, osana Venäjän keisarikuntaa. Olemme näennäisesti itsenäisiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat